Haberler

7 aylık bebeğin beslenmesi nasıl olmalıdır?

Bebekler doğumdan 6. aya kadar yalnızca anne sütü ile beslenir. Anne sütü, besleyici değeri ve üstün özelliği ile bebekler için en iyi besindir. Büyüdükçe bebeğin enerji ihtiyacı artar ve anne sütüne ek olarak verilecek gıdalar ile bebeğin beslenmesi desteklenir.

Bebeğe ek gıdalar verilmeye başlandığında anne sütü kesilmez ancak azaltılır ve yeni gıdalara alıştırılmaya çalışılır. Bebeklerin sindirim sistemi henüz geliştiğinden ek gıdaların özenle seçilmesi gerekir. Hafif ve besleyici besinler ile başlanması doğru olacaktır. Bebeğin öğütemeyeceği ya da sindiremeyeceği, gaz yapıcı gıdalardan uzak durmakta fayda vardır. 6. ayında meyve suyu ve püresi ile çok az oranlarda başlanan ek beslenme 7. ayda biraz daha çeşitlenecektir. Artık çeşitli gıdalara bebeğin alışması sağlanacaktır.

7 aylık bebekler için beslenme önerileri

7 aylık bebeğiniz artık çok rahat oturabilir ve elindeki yemeği ağzına götürebilir. Bu ayda artık bebeğinizi ailenizin yemek masasına dâhil etme zamanı gelmiştir. Mama sandalyesi ile onu sizinle birlikte yemeğe oturtun. Yiyebileceği gıdaları ona verin ve sizinle birlikte yemek yemeye başlasın. Aileyle birlikte yemeğe oturmak onu çok mutlu edecektir. Bebeğinizin ne yiyeceğine siz karar verin ama ne kadar yiyeceğine bırakın kendisi karar versin. Bebekler yeni besinlere alıştırılırken ilk kez yiyeceği besinleri mutlaka çocuk açken vermelisiniz. Bebek, çok aç olmadığı zamanlarda yeni besini yemek istemeyebilir.

7 aylık bebek neler yiyebilir?

7 aylık bebeğiniz sebze püreleri ve çorbaları, tarhana çorbası, yayla çorbası, keçi sütünden yapılmış yoğurt ve peynir, balık, ceviz ve badem yiyebilir. Çok az miktarda pilav, makarna ve ekmeği alıştırmak için yavaş yavaş yedirmeye başlayabilirsiniz. 7 aylık bebeğiniz için örnek bir öğün listesi:

Bebeğin sabah kahvaltısında bir yumurta sarısı, 1 çay kaşığı pekmez ya da 1 ceviz ve bademi öğütüp 1 çay kaşığı pekmezle karıştırıp verebilirsiniz.

Kuşluk vakti 1 çay bardağı meyve püresi yiyebilir.

Öğle yemeğinde bir kâse balıklı sebze çorbası ya da kıymalı tarhana çorbası yedirebilirsiniz.

İkindi vakti bir çay bardağı yoğurt yemelidir.

Akşam 1 çay bardağı unlu sütlü muhallebi uygun olur.

Gece anne sütü ya da devam maması verilmelidir.

Bu ideal beslenme tablosunu kendiniz geliştirebilirsiniz. Farklı sebze ve meyveler kullanarak bebeğinizin değişik lezzetlere alışmasını sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir