HaberlerSağlık

Evdeki Alerji Kaynaklarını Nasıl Durdururuz?

Hapşırmanıza neden olan evdeki alerjenleri gizli bir yerlerde barındığından pek fark edemezsiniz.

Nereye ve nasıl gizlendiklerini öğrenmeniz gerekir. Dağınıklıkları toplarken ve toz alırken bu genelde fark edilir. Toz taneleri, böcek, küf gibi artıklar ya da hayvan tüyleri sizin alerjeniniz olabilir. Eski gazete, dergi, kutular ve bakkal torbalarını ayrıca bidonları yapabiliyorsanız balkonda veya evin dışında tutun hatta saklamayın. Bunların içinde veya arasında alerjen maddeler birikebilir.

Halıları sık sık temizleyin, süpürün ve içine kaçan pisliklerin gittiğinden emin olun. Hayvan dışkısı veya tüylerine kesin çözüm bulun. Süpürgenizde küçük tuzak parçacıkları için partikül filtresi olduğundan emin olun bunun için yüksek verimli hava emen süpürgeye ihtiyacınız var. (HEPA elektrikli süpürgeler). Akarlar ve küften temizlemek için yatakları haftalık olarak 130 derece su ile yıkamak gerekir.

Yüksek kapasiteli buhar yıkayıcılar alerjenlerin %95’ini ortadan kaldırır. Banyolarda ise, nem ve küf duvarlarda yaşar. Klorlu çamaşır suyu çözeltisi ile onları silin. Sonbaharda ise, ayakkabı kalıbı ve nemli odunlarda aynı şekilde birikirler, kapalı olan her yerde birikebilirler. Odunları kuru bir şekilde garaj gibi kuru bir alanda tutun.

Mutfakta, kırıntılar ve biriken ortaya dağılan çöpler fare ve hamam böcekleri için idealdir ve onların dışkıları alerjiye dönüşebilir. Bu bölgeyi özellikle temiz tutun. Polen mevsiminde pencereleri açık tutmamaya özen gösterin. Klima çalıştırın. Polen filtreleri taktırın. Ve filtreleri değiştirin. Ayakkabılarda biriken polenleri temizleyin. Saksı çiçekleri, bodrumdaki eşyalar, hayvan tüyleri, koltuk yüzeyleri de diğer alerji biriktiren yerlerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir