2016 KPSS ortaöğretim önlisans tercihleri başladı mı

KPSS tercihleri için geri sayım başladı. Ortaöğretim ve önlisans adayları KPSS sonuçlarına göre tercih işlemlerini gerçekleştirecek. ÖSYM henüz tercih kılavuzunu yayımlamadı. Önümüzdeki günlerde KPSS tercihlerinin başlaması bekleniyor.

2016 KPSS sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte tercihler için de geri sayım başladı. KPSS ortaöğretim önlisans adaylarının yapacağı tercih işlemleri için ÖSYMden açıklama bekleniyor. KPSS tercih kılavuzları henüz yayınlanmadı…

KPSS CEVAP KAĞITLARI ERİŞİME AÇILDI

2016 Kamu Personeli Seçme Sınavına Ön Lisans ve Ortaöğretim düzeyinde katılan adayların cevap kâğıtlarının görüntüleri, sınava giren adayların kendi cevap kâğıtlarını inceleyebilmeleri amacıyla 16 Aralık 2016 tarihinde saat 16.30dan itibaren erişime açılacaktır. Adaylar, kendi cevap kâğıtlarının görüntüsüne, ÖSYMnin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile erişebileceklerdir.

KPSS ORTAÖĞRETİM ÖNLİSANS CEVAP KAĞIDI GÖRÜNTÜLEME

Bu uygulama, adayı bilgilendirme amacıyla yapılmaktadır. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır.

Adayların bilgisine saygıyla sunulur.

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

KPSS Ortaöğretim sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte tercihler ne zaman yapılacak, sorusu gündeme geldi. Önlisans ve Ortaöğretim sınavına giren KPSS adayları için ÖSYM tercih kılavuzu yayımlayacak. Adaylar tercihlerini kılavuzda yayınlanan bilgiler doğrultusunda yapacak.

KPSS tercih kılavuzunun önümüzdeki günlerde ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yayınlanması bekleniyor.

KPSS PUANLARI NASIL HESAPLANIR?

KPSS sınavında 120 soru sormaktadır. 60 tane genel yetenek, 60 tane genel kültür. 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Ve bu sayede net durumu oluşuyor. En önemli durum standart sapma konusu. Adayların en çok yapamadığı soru, belirli adaylar tarafından yapıldığında o sorunun puan değeri +5 veya -5 olarak hesaplanabiliyor. KPSS puan hesaplamasında öngörülen bir puan sistemi mevcuttur. Klasik olarak 0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla ortalama puan belli olmaktadır. Genel Kültürden ve genel yetenekten doğru ve yanlış soruların oranında net belli olmaktadır ve net üzerinden 0.5 ile çarpma işlemi yapılır. En son olarak + veya – 5 puan üzerinden puan belli olur.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir