TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak

Geçtiğimiz ay içerisinde TEOG sınavına giren çok sayıda öğrenci büyük bir heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyor. TEOG sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı nın resmi sonuç sayfasından açıklanacaktır. TEOG puan hesaplaması ve sınav sonuçları hakkında tüm merak ettiklerinizi bu haberimizde bulabilirsiniz.

T.C.Milli eğitim Bakanlığı tarafından ilk kez 2013-2014 öğretim yılında uygulamaya başlanan TEOG sınavında, 8. Sınıf öğrencileri Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olmak üzere 6 temel dersten sınava girerler. Bu sınav, 2007-2012 yılları arasında uygulanmış ve 6, 7, 8. Sınıflarda olmak üzere 3 yıla yayılmış olan SBS (Seviye Belirleme Sınavı)den farklı olarak, sadece 8. sınıfta yapılır. Öğrenciler kendi okullarında, önceden belirlenen sınıflarında sınava girerler. Her öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu nda sınava ilişkin esaslar, kapsamlı bir şekilde öğrenci ve öğretmenlere duyurulur.

TEOG TERCİH SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

TEOG Sınavı Puan Hesaplamasında Temel Esasları Nelerdir?

Ortaokulların 8’inci sınıflarında, matematik, Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, fen ve teknoloji, yabancı dil, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük dersleri için dönemsel olarak yapılan sınavlardan, 2 yazılısı olan derslerden birincisi, 3 yazılısı olan derslerden ikincisi olmak üzere, ÖDSGM (Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü) tarafından her dönem ortak sınavlar yapılır.

Öğrencinin ortak sınavlardan aldığı puanlar, ilgili dersin birinci veya ikinci yazılı puanı olarak, e-Okul Sistemine girilir ve yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilir.

Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, matematik, fen ve teknoloji derslerine ait puanlar dört ile; T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine ait puanlar ise iki katsayısı ile çarpılarak, her bir dersin AOSP (Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı) hesaplanır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılır.

Ortaöğretime yerleştirmeye için esas alınacak puan hesaplamasında ise; öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf AOSP’ı toplanır, elde edilen toplam puan ikiye bölünerek merkezi sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılır. Bu puanlama ise 500 tam puan üzerinden yapılır.
TEOG Sınavında Uygulamaya Yönelik Temel Esaslar Nelerdir?

Ortak sınavlar, ülke genelinde olağanüstü haller ve özel durumlar dışında öğrencilerin

Öğrenim gördükleri okullarla; yurt dışında, KKTC ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların bulunduğu ve bakanlık tarafından sınav yapılmaya uygun bulunan merkezlerde, Türkiye saatiyle 09:00, 10:10, 11:20’de başlar ve tüm merkezlerde aynı anda yapılır.

Ortak sınavlar, bir önceki eğitim yılı bitiminde belirlenen sınav takviminde yer alan tarihlerde, her sınav günü yapılacak olan üç ders yazılısı bir oturum olmak üzere, iki günde iki oturum hâlinde yapılır.

Ortak sınavlarda, 6 dersin her biri için, çoktan seçmeli 20 soru sorulur. Cevaplar değerlendirilirken, yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemez.

Ortak sınavlarda A, B, C, D olmak üzere, dört çeşit kitapçık verilecektir. Sınav süresi her ders için 40 dakikadır.

Sınav yapılacak okullarda sınav günleri ders yapılmaz.

Öğrenciler olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında, önceden belirlenen sınıflarda sınava alınırlar.

Herhangi geçerli bir mazeret bildirmeden ortak sınavlara girmeyen öğrencilerin, o derse ait sınav puanı 0 (sıfır) olarak değerlendirilir. e-Okul Sisteminde ortak sınav sonuç hanesinde (G) olarak gösterilen bu puan, öğrencinin ortalamasına dahil edilir. Velilerden, öğrencinin ortak sınava neden katılmadığını, yazılı olarak, sınavın bitiminden 5 gün sonrasına kadar, okul yönetimine bildirmesi gerekmektedir.
Yurt içinde ve yurt dışında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okulların, ortak sınavlar ile ilgili tüm iş ve işlemleri e-Okul Sistemi üzerinden gerçekleştirilir. Sınav başvurusunda herhangi bir zorlukla karşılaşmamak, e- Okul sisteminde öğrenciye ait bilgilerin güncel tutulması çok önemlidir.

2016 Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması Kapsamında Oluşan Yerleştirme Sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesinden, T.C. Kimlik numarası ve doğum tarihi girilerek öğrenilebilir.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir