SSK sorgulamanızı ve SGK sorgulamanızı yaparak işe giriş tarihinizi öğrenin

SSK sorgulamanızı ve SGK sorgulamanızı yaparak işe giriş tarihinizi öğrenin SSK sorgulama işleminizi ve SGK sorgulama işleminizi yaptığınız takdirde işe giriş ve çıkış tarihlerinizi öğrenebileceğiniz gibi prim gün sayınıza da ulaşabilirsiniz. Nasıl yapacağınızın bilgisi haberimizde.

Ülkemizdeki bulunan kurumlar internet üzerinden çeşitler hizmetler sunmaktadır. İnternetin bu kadar gelişmesinden sonra ülkemizde internet kullanana vatandaşların sayısında bir artış olmuştur. Durum böyle olunca da ülkemizde bulunan çoğu kurum ve kuruluş internet uygulamasını geliştirmiştir. Vatandaşlar bu internet uygulamaları sayesinde internet üzerinden birçok işlemini rahatlıkla gerçekleştirebilmektedir. İnterneti en iyi kullanan kurumlardan bir tanesi de Sosyal Güvenlik Kurumudur. Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet alanı çok fazla olduğu için internet üzerinden geliştirdiği uygulamalarda fazladır. Ne zaman emekli olurum, emekli maaşı hesaplama, emekli maaşı sorgulama ve SGK borç sorgulama gibi birçok hesaplama programı bulunmaktadır. Bu programlar sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmeden internet üzerinden bazı sigorta ve emeklilik bilgilerinizi öğrenebilirsiniz.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM UYGULAMASI VE DETAYLAR!
SGK BORÇ SORGULAMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emeklilik tarihinizi, emekli olduğunuzda ne kadar maaş alacağınızı veya emekli olabilmek için ne kadar prim ve sigorta yatırmanız gerektiğini bu uygulamalar sayesinde öğrenebilirsiniz. Bu uygulamaları kullanabilmek için ise bazı sigorta ve emeklilik bilgilerinizi bilmeniz gereklidir. Mesela SSK prim ödenen gün sayısı, sigortalı çalıştığınız gün sayısı ve ilk sigortalı işe giriş tarihinizi bilmeniz gereklidir. Bu tür bilgileri bilmiyorsanız internet üzerinden bunları da öğrenebilirsiniz. Yine Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmeti olan SGK hizmet dökümü belgesi ile tüm bu bilgilerin hepsine ulaşabilirsiniz.

SGK hizmet dökümü belgesi ile SSK prim ödenen gün sayısı, sigortalı olarak çalıştığınız gün sayısı, ilk sigortalı olarak işe giriş tarihiniz, prime esas kazancınız ve sicil numaranız gibi bilgilerin hepsini öğrenebilirsiniz. SGK hizmet dökümü belgesi Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmeti olup Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek elde edebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamalarında da bu belgeye ulaşabilirsiniz. İnternet üzerinden bu belgeye e-devlet sistemi üzerinden basit bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Daha önceden Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmeti olan E-SGM uygulamasından şifresiz olarak ulaşabildiğiniz bu belgeye artık bu uygulamadan şifresiz olarak ulaşamıyorsunuz. İnternet üzerinden sadece E-Devlet sistemine giriş yaparak bu belgeye ulaşabilirsiniz. Devletin hizmete sunduğu E-Devlet sisteminde ülkemizde bulunan kurumların, bakanlıkların ve belediyelerin internet uygulamaları yer almaktadır. E-Devlet sisteminin getirdiği kolaylıklardan bir tanesi de tüm bu internet uygulamalarının tek bir çatı altında toplanmış olması. Vatandaşlar E-Devlet sistemine giriş yaparak bütün bu internet uygulamalarına ulaşabilir ve işlemlerini gerçekleştirebilir. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için tek bir şart vardır oda sisteme giriş yapmak. Sisteme giriş yaptıktan sonra tüm bu hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

E-Devlet sistemine giriş yapmanın da birden fazla yolu vardır. Giriş yapabilmek için ilk önce ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamanız gereklidir. Açılan sayfada E-Devlet sistemine giriş yolları karşınıza gelecektir. Bu giriş yollarından istediğinizi seçerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. İlk giriş yolu E-Devlet şifresi ile giriş yoludur. Vatandaşların genellikle kullandıkları giriş yolu budur. Bu giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir. Bu bilgileri girdikten sonra giriş işlemine devam edebilirsiniz.

Eğer E-Devlet şifreniz yok ise elde etmek için PTT kurumlarına gitmeniz gereklidir. Herhangi bir PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında E-Devlet şifrenizi elde edebilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra sisteme giriş yaparak şifrenizi de değiştirebilirsiniz. E-Devlet sistemine giriş yollarından bir tanesi de mobil imza ile giriştir. Mobil imza ile giriş seçeneğini seçtikten sonra T.C. kimlik numaranızı ve GSM numaranızı sisteme girmeniz gereklidir. Son olarak GSM operatörünüzü seçtikten sonra giriş işlemine devam edebilirsiniz. Diğer giriş yolları elektronik imza ile giriş, T.C. kimlik kartı ile giriş ve internet bankacılığı ile giriş yoludur.

İstediğiniz giriş yolunu seçerek sisteme girişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. Bu bölümde E-Devlet sisteminde yer alan bütün internet hizmetleri yer almaktadır. Bu bölüme giriş yaptıktan sonra açılan hizmetlerden Sosyal Güvenlik Kurumunu bulmalısınız. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt hizmetlerinden bağlı olduğunuz kuruma göre SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilirsiniz. SSK ya bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri bölümü altından 4A hizmet dökümü belgesi, Bağ-kura bağlı olan vatandaşlar 4B hizmetleri bölümü altında 4B hizmet dökümü seçeneğini seçerek SGK hizmet dökümü belgesine ulaşabilir.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir