HaberlerTeknoloji

Roj TV&yi aday gösteren rahibin sitesi ele geçirildi!

Türk hacker’lar Roj TV’yi Nobel’e aday gösteren Rahip Tutu’nun sitesini ele geçirdi…

Güney Afrikalı Rahip Desmond Tutu’nun Roj TV’yi Nobel Barış Ödülüne aday göstermesinin ardından harekete geçen Türk bilgisayar korsanları Tutu’nun internet adresini hack’ledi.

Tutu’nun www.tutu.org isimli resmi internet sitesini hackleyen korsanlar siteye “Desmond Tutu sen bir teröristsin” ve “Desmond Tutu o küçük beyninle asıl sen şaklabanlık ödülüne layıksın. Eğer terörist bir televizyonu destekliyorsan o zaman sen de bir teröristsin. Rahib(e) Tutu aşma hududu” yazdı.

Danimarka’da hakkında terörizmi teşvik etmek suçlamasıyla kapatma davası açılan Roj TV’yi Nobel Barış Ödülüne aday gösteren Desmond Tutu’nun başı Türk bilgisayar korsanlarıyla dertte. Tutu’nun Norveç’teki Barış Ödülü komitesine Roj TV’nin adaylığıyla ilgili resmi başvuruyu yapmasının ardından harekete geçen Akıncılar isimli Türk bilgisayar korsanları Tutu’nun sitesini ele geçirdi.

1984 yılında Nobel Barış Ödülü alan Güney Afrikalı rahip Desmond Tutu, Avrupa’nın farklı yerlerinden 150 kişiyle birlikte önceki gün Roj TV’yi Nobel Barış Ödülüne aday göstermişti.

Nobel Barış Ödülü her yıl 19 Aralık tarihinde ‘ulusların ve halkların kardeşliği, silah ve orduların azaltılması, ve barış kongreleri düzenlemek için en çok çaba sarf eden kişi, kişiler veya kuruluşlara’ veriliyor. Norveç Nobel Komitesi tarafından verilen ödüle her yıl 150 ile 200 farklı kişi ya da kurum aday gösteriliyor. Ödülün kime verileceğine Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjørn Jagland’in de aralarında bulunduğu ve Kaci Kullmann Five, Sissel Marie Rønbeck, İnger-Marie Ytterhorn, Ågot Valle’den oluşan 5 kişilik özel Nobel Komitesi karar veriyor.

Hakkında AB’nin yanı sıra ABD’nin de terör örgütleri listesinde bulunan PKK’ya destek vermek suçundan kapatma davası açılan ROJ TV’yi Nobel Barış ödülüne aday gösteren isimler arasında Desmond Tutu’nun yanı sıra Danimarkalı fizikçi ve insan hakları savunucusu İnge Genefke, Danimarka’daki Türkiye kökenli yerel politikacılardan Serdal Benli ve Mehmet Aksoy ayrıca çeşitli Danimarka politikacılar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer alıyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir