Online tostçu mobil randevu sistemine hazırlanıyor
Gaziantepte fıstıklı, çikolatalı ve kebaplı gibi değişik tostlar yaparak özellikle sosyal medyada 3 milyona yakın takipçiye ulaşan Tostçu Erol, müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için hastanelerdeki mobil randevu sistemine benzer bir uygulamaya geçmeyi planlıyor.
AA
Birleşmiş Milletler eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi dalında Yaratıcı Şehirler Ağına dahil edilen Gaziantepin merkez Şahinbey İlçesi Bey Mahallesinde 10 metrekarelik alanda değişik tostlar yapan Tostçu Erol lakaplı MEHMET EROL Sorgulu, sosyal medya hesaplarında paylaştığı tost videolarıyla milyonlarca izleyiciye ulaştı.
Mesleğe 10 yaşında tostçu çırağı olarak başlayan Sorgulu, 7 yıl önce hayalindeki tost dükkanını açtı.
İş yerine müşteri çekmek için değişik kampanyalar yapan ancak başarılı olamayan Sorgulu, biriktirdiği parayla iş yerine bilgisayar alıp sesini sosyal medya üzerinden duyurmaya başladı. Tostçu Erol ismiyle sosyal medyada hesaplar açan Sorgulu, kısa sürede Youtube ve Instagramda fenomen haline geldi. Sorgulunun sosyal medyaya yüklediği Atom tost nasıl yapılır videosu 3 milyon 365 bin defa izlendi.
Antep fıstıklı, çikolatalı, kebaplı gibi değişik tostlarla yerli ve yabancı müşterilerin damak zevkine hitap etmeye çalışan Sorgulunun, menüsünde 56 çeşit tost bulunduruyor. Siparişlerinin çoğunluğunu sosyal medya üzerinden alan Sorgulunun sipariş vermeden gelen müşterileri ise ortalama 45 dakika ile 1 saat bekleyerek dışarıda uzun kuyruklar oluşturuyor.
Kuyrukların önüne geçmeyi planlayan Sorgulu, yakın zamanda hastanedekilere benzer randevu sistemiyle çalışacak uygulamaya geçmeyi hedefliyor.
İŞİMİZİN YÜZDE 80İ SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN DÖNÜYOR
Sorgulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, et tüketiminin ağırlı olduğu bir kentte tostçu olarak ayakta kalmanın zor olduğu ama kendisinin bunu teknoloji sayesinde başardığını söyledi.
Siparişlerin çoğunluğunu sosyal medya üzerinden aldığını belirten Sorgulu, Teknoloji sayesinde sosyal medya üzerinden ilk siparişlerimizi 2010da almaya başladık. Son 2 yıldır youtube üzerinden tostların yapımını anlatıp yayınlıyoruz. Sosyal medyayı çok sık kullanıyoruz. Son 1 yıldır internet üzerinden çok yoğun sipariş alıyoruz. Sosyal medya sayesinde işimizi çok şükür döndürüyoruz, çok etkisi oldu. İşimizin yüzde 80i sosyal medya üzerinden dönüyor. dedi.
RANDEVULU SİSTEME GEÇECEK
Türkiyede ilk defa çikolatalı, Antep fıstıklı tostu kendisinin yapıp sattığını aktaran Sorgulu, tost çeşitlerini önce evde kendi arkadaşlarına test ettirdiğini beğenmeleri halinde ise menüye dahil ettiğini söyledi.
Gastronomi kenti Gaziantepe başka ülkelerden gelen vatandaşların da dükkanında tost yediğini ifade eden Sorgulu, müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için sürekli kendisini geliştirmeye çalıştığını söyledi. Sorgulu sözlerini şöyle sürdürdü:
Gastronomi kenti olduktan sonra daha çok turist buraya gelmeye başladı. Tabii bu da bize çok olumlu etki yapıyor. Gelen müşterileri listeliyoruz. Yaklaşık 1 saat sonra sırası geldiğinde çağırıyoruz ve tostunu veriyoruz. Şimdi dükkanımızı büyüteceğiz. O zaman hastanedeki randevu sistemi gibi çalışacağız. Buraya gelmeden mobil uygulamadan randevusunu alacak ve buraya geldiğinde tostu hazır olacak.
Tostçu Erolun dükkanına randevusuz giden müşteriler çoğu zaman uzun kuyrukta beklemeye hazırlıklı olmak zorunda.