Omü Çok Sesli Korosu Dünyada Ses Getiriyor

Omü Çok Sesli Korosu Dünyada Ses Getiriyor

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Çok Sesli Korosu, 33. Bydgoszcz Müzik Festivali’nde çok sesli koro dalında Grand Prix büyük ödülünü kazandı.
Mayıs ayında Ankara’da düzenlenen 15. Türkiye Polifonik Korolar Şenliği’nden Müzikalite ve Müzikal Dinamikler Başarı Ödülü ile dönen OMÜ Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Çok Sesli Korosu, bu kez de uluslararası bir başarıya imza attı. 5-10 Temmuz tarihleri arasında Polonya’nın Bydgoszcz şehrinde düzenlenen 33. Bydgoszcz Müzik Festivali’nde çok sesli koro dalında Grand Prix büyük ödülünü kazanan koro, üniversite ve Samsun’un adını tüm dünyaya duyurdu.
Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Süleyman Tarman, Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahar Güdek, Öğretim Üyesi ve besteci Yrd. Doç. Dr. Can Karahan, Öğretim Görevlisi ve Koro Şefi Aynur Özgür ile 21 kişilik öğrenci grubundan oluşan ekip, 25 ülkeden 600 müzisyenin katıldığı festivalde büyük bir ilgiyle karşılandı. Koronun gösterdiği müzikal performans, festivalin en büyük ödülü olan Grand Prix ödülüyle taçlandırıldı. Daha önce İstanbul Boğaziçi Üniversitesi’nin düzenlediği Uluslararası
Koro Festivali’nde yabancı koro şeflerinden büyük övgüler aldıklarını hatırlatan Koro Şefi Aynur Özgür, “Bu festivalde yorumladığımız eserlerin zorluk derecesi müzik otoriteleri tarafından çok yüksek bulundu. Türk koroları içinde yabancı koro şeflerinin gönderdiği eserlere en iyi çalışan grubun bizim koromuz olduğunu söylediler ve performansımızı çok başarılı buldular. Bu başarıda pay sahibi olan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz” dedi.
Festivalde hem batı müziği hem de Türk müziğinden seçkin örnekler sergilediklerini belirten Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Süleyman Tarman, Türk müziğindeki aksak ritmin batılılar tarafından ilgiyle karşılandığını vurguladı. Festival sırasında pek çok koronun kendilerinden repertuarlarını istediğini ifade eden Tarman, “Batı müziğindeki tonal yapı ile Türk müziğindeki modal yapı arasındaki fark, batılı müzisyenlerin ilgisini çekiyor. Festivalde 1400′lü yıllardan günümüze kadar uzanan bir eser
seçkisi sunduk. Bu eserler arasında Can Karahan’ın ‘Böyle ikrar ilen, böyle yolunan’ adlı eseriyle benim ‘Evlerinin önü marul’ adlı çalışmam da vardı. Ekibimizin Türk ve batı müziğinin güzelliklerini en sanatsal biçimde ortaya koyduğunu düşünüyorum. Uyumuyla büyük övgü alan koromuzun başarılarında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir