Işık hızında seyahat yapacağız!

NASA uzmanları bilim kurgu filmi Uzay Yolunu gerçeğe dönüştürmek için çalışmalara başladı.

Uzmanlar sapma hızının bir gün mümkün olabileceğini kanıtlamak istiyor.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASAnın Johnson Uzay Merkezi uzmanları bilim kurgunun gerçeğe dönüşebileceğine ikna oldu ve sapma hızının bir gün mümkün olabileceğini ispat için yola çıktı. Bunu yapmak için Albert Einsteinın 50 yılı aşkın süre önce ortaya koyduğu zaman ve mekan kuralını ya eğmek gerekecek ya da kırmak.

Dr. Harold G. White ve ekibi gelecekte insanoğlunun uzay yolculuğun için galaktik ölçekli etkileri olan son derece küçük fotonları kullanarak küçük çaplı bir deneye başladı.

43 yaşındaki Dr. White basitçe bir fotonun yörüngesini saptırmayı ya da manüple etmeyi deniyor. O büyük bir mesafede seyahat etmeyi sağlamak için aynı hızda fotonun çevresindeki zaman ve mekanın katlanıp katlanamayacağını görmek istiyor. Dr. White yaptığı açıklamada “Uzay 13.7 milyar yıl önceki Büyük Patlamadan bu yana genişliyor. Ve bazı kozmoloji örneklerine baktığımızda patlama bolluğunun, çok fazla hızda biribirinden uzak iki noktanın içe çökük şeklinde gittiğinin yaşandığı evrenin erken dönemini biliyoruz. Doğa bunu yapıyor. Yani soru şu: Biz bunu yapabilir miyiz?” dedi.

Işık hızının mutlak olarak görülmesine rağmen Dr. White Meksikalı fizikçi Miguel Alcubierreden ilham aldı. Miguel Alcubierre ışıktan daha hızlı ama Einstein ile çelişmeyen bir teori ortaya attı. 1994te ortaya atılan bu teori ışık hızından hızlı yolculukların teorik olarak mümkün olduğunu, fizik yasalarını çiğnemediğini belirtmiştir.

Dr. Alcubierrein görüşleri bir varsayım olsa da Dr. White ve ekibi bunun gerçekleştirilebileceğini düşünüyor. Ancak Dr. White kendi deneylerinin küçük çaplı olduğunu kabul ediyor. NASA ise Dr. Whitea destek veriyor.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir