İnternetten emekli maaşı hesaplanıyor mu?
İnternetten emekli maaşı hesaplanıyor mu? Emekli maaşı hesaplama işlemleri kısa sürede internetten yapılabiliyor. Emekli maaşı hesaplama uygulaması sayesinde vatandaşlar hesaplamayı yapabiliyor. Emekli maaşı hesaplama işleminin deyatları haberimizde yer almaktadır!
Emekli olmak günümüzde her çalışan insanın hayalidir. Neden diye soracak olursanız eğer vereceğimiz cevap şu olacaktır; emeklilik günümüzde yoğun ve sıkıcı çalışma hayatının bitmiş olduğu rahatça nefes aldığımız huzurlu zamanları temsil etmektedir. Bu nedenle de ne zaman çalışmaktan bunalsak emeklilik hayalleri kurarız. Bir çiftlik evi ve etrafında sevdiğimiz insanlar olsun isteriz. Emekli olmak için yerine getirilmesi gereken iki temel şart vardır. Bu şartlardan ilki belirlenen çalışma günü ve yılını bir işte sigortalı bir çalışan olarak çalışarak doldurmak. İkincisi ise belirlenmiş olan bu çalışma süresi boyunca her ay düzenli olarak kayıtlı olunan sigorta kurumuna belirlenen miktardaki primi ödemektir. Emekli olduktan sonra alacağımız maaşı da tabi ki merak ederiz. Günümüzün teknolojisi sayesinde bunu dakikalar içerisinde öğrenebilmek mümkündür. İnternet üzerinden emekli maaşı hesaplama işlemini kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Yazımızın devamında her 3 kurum için de emekli maaşı hesaplama işleminin nasıl yapılacağından bahsetmiş bulunmaktayız. Bu bilgilere yazımızın devamını okuyarak ulaşabilir, emekli maaşı sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
Emekli maaşı hesaplama işleminizi internet üzerinden e-devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz. E-Devlet resmi bir sitedir. Ve bütün hakları saklıdır. E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için bir şifrenizin olması gerekmektedir. E-Devlet sistemi üzerinde kimlik bilgileri kullanıldığı için sistem şifre ile korunmaktadır. Şifrenizi postanelerden yani PTT şubelerinden nüfus cüzdanınız ile birlikte yapacağınız şifre alma başvurusu sonunda teslim alabilirsiniz. Şifre alma işlemi ücretlidir. İşlem ücreti 2 TLdir. İşlem ücretini ödedikten sonra size özel şifrenizi kapalı bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz. Alacağınız şifre geçici bir şifredir ve sistem daha sonra sizden kendi şifrenizi oluşturmanızı isteyecektir. Kendinize ait bir şifre oluşturup kalıcı şifrenizi edinebilirsiniz. Şifrenizi unutma durumundan da bahsedelim. Şifrenizi unuttuğunuz zaman şifrenizi kurtarabilmek için yapabileceğiniz iki işlem vardır. Bunlardan ilki sistem üzerindeki giriş panelinde bulunan “Şifremi Unuttum” seçeneğine tıklayıp, bilgilerinizi doğruladığınız kurtarma işlemidir. İkincisi ise tekrar bir PTT şubesine giderek başvuruda bulunduğunuz işlemdir. Şifrenizi alabilmek için 4 TL işlem ücreti ödemeniz gerekecektir.
Emekli maaşı hesaplama işlemi SGKya bağlı her üç kurum için de aynı olarak yapılmaktadır. Sistem üzerinde yalnızca farklı işlem sekmeleri üzerinden yapılmaktadırlar. Kendi kurumunuza ait sayfaya gidip, işleminizi o sayfa üzerinden yapmanız gerekmektedir. Kayıtlı olduğunuz kurumun sayfasına ulaştığınızda yapacağınız işlemleri aşağıda sizler için detaylı olarak anlatmış bulunmaktayız.
E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra kayıtlı olduğunuz kurumun emelilik maaşını öğrenebilmek için E-Devlet sistemindeki ilgili sekmeyi açmanız gerekmektedir. İlgili sekmeye ulaştığınızda karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayarak kimlik doğrulama sayfasına gidiniz. Kimlik doğrulama işleminizi T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile yapmanız gerekmektedir. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili alanlara sırası ile yazınız. Bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdığınızdan emin olduğunuzda aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayarak sistem girişinizi yapınız. Açılacak olan yeni ekranda bağlı olduğunuz kurumun emeklilik maaşı ile ilgili bilgilerini göreceksiniz. Böylelikle E-Devlet sistemi üzerinden bağlı olduğunuz kurumun emeklilik maaşı sorgulamasını başarılı bir şekilde tamamlamış olacaksınız.