HGS nereden alınır?
HGS nereden alınır? Emniyet Genel Müdürlüğü üzerinden trafik cezası sorgulama işlemini yapabilirsiniz. HGS kartınızı da PTT bürolarından temin edebilirsiniz. Bunlarla ilgili detaylı bilgi almak için haberimizi inceleyiniz.
HGS Bakiye ve Geçiş İhlali Sorgulama işleminizi yazımızda sizlere verecek olduğumuz bilgiler yardımı ile rahatlıkla yapabilirsiniz. HGS yani, “Hızlı Geçiş Sistemi” eski adıyla yine bir geçiş sistemi olan OGSdir. köprü ve otoyol geçişleri sırasında devletimize yapacak olduğumuz geçişler için ücret ödememiz gerekmektedir.
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
Bizlere sunulmuş olan HGS Bakiye ve Geçiş İhlali Sorgulama sistemleri ile birlikte, köprülerden ve otoyollardan geçişlerimiz daha ucuz, daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmektesinizdir. HGS Bakiye ve Geçiş İhlali Sorgulama işleminizi için ilk olarak HGS kartınızı almanız gerekmektedir. HGS kartınızı, anlaşmalı bankalardan yada PTT şubelerinden kolaylıkla edinebilirsiniz. HGS kart dolum işlemlerinizi de aynı şekilde anlaşmalı bankalardan yada PTT şubesinden yapabilirsiniz.
HGS bakiye sorgulama işleminiz için ilk olarak online işlem yapabilmeniz için ilgili sisteme üye olmanız gerekmektedir. Sistemde T.C. kimlik veya vergi kimlik numaranızı, e-posta adresinizi, şifrenizi ve şifrenizi tekrardan girmeniz gerekmektedir. Ardından ekran üzerindeki güvenlik koduyla birlikte sisteme üye olabilirsiniz. Bu işleminiz de, sisteme girmiş olduğu GSM numaranıza, eğer ki bakiyeniz de herhangi bir azalma söz konusu olursa, bu numaraya bilgilendirme mesajı gelmektedir.
PTTnın resmi intenet sitesi üzerinden yapacak olduğunuz işlemler ile HGS bakiye sorgulama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.
HGS Bakiye ve Geçiş İhlali Sorgulama işleminizde geçiş ihlali sorgulama işleminizi de yine online uygulamalar sayesinde kolaylıkla yapabilirsiniz. HGS sitesi üzerinden yapacak olduğunu işlem için ilk olarak ekranda geçiş ihlali sorgula kutucuğuna tıklamanız gerekmektedir.
Bu sistem üzerinden, sizden istenmekte olan bilgileri girmeniz yeterli olacaktır. Bu durumda sizlerden istenilecek olan bilgiler; araç plaka numaranızdır. Ekrandaki geçiş ihlali sorgula yerine plakanızı girmeniz gerekmektedir. Bu işleminizden sonra sisteme girişinizi yapabilirsiniz.
HGS Bakiye ve Geçiş İhlali Sorgulama işlemi kapsamında, KGS ve OGS üzerinden de sorgulama işleminizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Geçiş İhlali Sorgulama işleminizi Karayolları Genel Müdürlüğü sayfasından yapabilirsiniz. Bu işlem için ise, yine sadece araç plaka numaranızı sisteme girmeniz yeterli olacaktır. Bu işlemlerinizden sonra sorgulama işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.
Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme
Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme işlemlerinizi yapmak için yine online işlemleri kullanabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken bazı adımlar bulunmaktadır. Yapacak olduğunuz bu adımlardan sonra Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz.
İlk olarak trafik cezası sorgulama işleminiz hakkında bilgiler verelim. Trafik cezanızı dilerseniz, Emniyet Genel Müdürlüğüne giderek kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Ama buna ek olarak, internet üzerinden yapacak olduğunuz işlemler ile birlikte de rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Sorgulama işleminiz için ise sadece aranızın plakası ve TC kimlik numaranızı girmeniz yeterli olacaktır. Ve internet üzerinden yapacak olduğunuz işlemleri 7 gün 24 saat rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.
Online işlemlerinizi Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme kapsamında gerçekleştirmek için Vergi Dairesi resmi sitesine giriş yapmanız gerekmektedir. Bu işleminiz için, aracınızın plaka numarası, özel plaka bilgisi, tescil tarihinizi, TC kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı girmeniz gerekmektedir. Yapmış olduğunuz bu bilgi girişlerinden sonra ise, trafik cezası sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Ardından edinmiş olduğunuz borç bilgisi kapsamında isterseniz ödeme işlemini online işlemler sayesinde güvenli ve kolay bir şekilde yapabilirsiniz.
Bu site üzerinden yapacak olduğunuz ödeme işleminiz için ilk olarak sistem üzerinden sizlere sunulmuş olan seçenekler arasında size uygun seçeneği seçmeniz gerekmektedir. Seçenekleriniz ise; motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile ödeme, Kredi kartı ile ödeme bilgisi sorgulama, Motorlu taşıtlar vergisi sorgulama ve kasko değerleri işlem seçenekleridir. Seçeneklerden işlem yapacak olduğunuzu seçmeniz ile birlikte sorgulama bilgi girişi ekranına yönlendirileceksiniz. Sonrasında yazımızın öncesinde sizlere vermiş olduğumuz İnternet Vergi Dairesi giriş işlemlerini yapmanız gerekmektedir. Bilgi girişlerinizin ardından, mükellef bilgileri, motorlu taşıtlar vergisi, ceza bilgileri, tahsilatlar ve beyanlı trafik cezaları seçeneklerinden ödeme yapmak istediğiniz seçeneği seçmeniz gerekmektedir. Sonrasında çıkan ekran üzerinden sizden istenmekte olan bilgilerin girişi ve ekranda görmüş olduğunuz güvenlik kodunu doğru bir şekilde girerek, girişinizi yapabilirsiniz.
Son olarak ödeme işleminizi, kredi kartınızın bilgilerinizi girerek gerçekleştirebilirsiniz.
Bu işleminize ek olarak da trafik cezası sorgulama ve ödeme işleminizi Emniyet Müdürlüğüne giderekte kolaylıkla yapabilirsiniz.