Hamilelikte Karşılaşılan 8 Hastalık

Hamilelikle ortaya çıkan problemler dikkatle takip edilmedikçe büyük risk taşıyabilir. Yüksek risk taşıyan sorunlar fetüsün gelişimini etkiler ve anneye zarar verebilir.

Yüksek tansiyon

Bu hastalık, hamilelerde oldukça sık rastlanan bir durumdur ve kötüleşmesi durumunda böbrek, kan damarları veya karaciğere zarar verebilir.

Gebeliğe Bağlı Şeker Hastalığı

Hamilelik esnasında ortaya çıkan bu rahatsızlık, annenin kanındaki şeker miktarının yükselmesiyle oluşur ve doğumdan sonra bu oran azalır.

Kaşıntı

Hamile kadınlar gebelikleri esnasında özellikle karın ve göğüs bölgelerinde daha fazla kaşıntı yaşarlar; çünkü bu bölgeler gerilir ve kururlar. Kaşınmanın azalması için cilde yoğun bakım yapılmalıdır.

Ateş

Hamile bir kadın ilk 3 ayında yüksek ateş yaşayabilir ve bu durum, eğer kontrol edilmezse fetüse ve anneye zarar verebilir.

Kilo alımı

Gebe bayanların kilo alması beklenen bir durumdur; fakat aşırı şekilde kilo almak, fetüse ve anneye zarar verebilir. Uygun miktarda kilo alımı sağlıklı bir hamileliğin göstergesidir.

Şişme

Hamilelik esnasında vücutta fazla sıvı tutulmasından dolayı belli bölgelerde şişme meydana gelebilir. Bu birçok gebe kadında ortaya çıkan bir durumdur.

Sırt ağrısı

Hamilelik esnasında vücut fiziksel değişim yaşadığından, relaksin hormonu (gevşetici hormon) üretilir ve bu da doğumdan önce bağ dokularını ve leğen kemiğini yumuşatır. Bu yumuşama da sırt ağrısı ve gerginliğe yol açar.

Öksürük ve Üşütme

Hamilelik esnasında ortaya çıkan bir diğer sağlık sorunu da soğuk algınlığı ve öksürüktür. Hamilelikte bağışıklık sistemi zayıfladığından anne soğuk algınlığına daha hassas bir hale gelir.

Gebe kadınlar hamilelikleri esnasında iyi bakım gördüklerinde bu rahatsızlıklara yakalanma riskleri azalır, dolayısıyla da sağlıklı bir hamilelik geçirebilirler.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir