Göz altı torbalarınız kabus olmasın
Güzelliğin ve yüz ifadesinin en önemli unsurlarından biri olan gözler, yaşın ilerlemesiyle birlikte deforme olabiliyor.
Göz kapaklarında düşme ve göz altı torbaları en güzel gözlere bile gölge düşürüyor. Ancak basit estetik müdahalelerle yıllara meydan okuyan canlı ve sağlıklı bakışlara sahip olmak mümkün oluyor. Estetik ve Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu, göz çevresi estetiği hakkında görüşlerini paylaşıyor.
Göz çevresi sorunları kolayca ve kısa sürede gideriliyor
Göz çevresi sorunlarının lokal anestezi ile acısız ve çok kısa sürede düzeltilebileceğini söyleyen Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu ‘’Göz kapağı yaşlanmaya bağlı olarak ya da kalıtsal nedenlerle çok genç yaşlarda da torbalanabilir. Bazen de göz kapağı derisinde torbalanma olmadan, sadece sarkma ya da gevşeme de görülebilir. Tüm bunlar, kişiyi yorgun ve yaşlı gösterir. Bu durumun estetik görünüm bozukluğuna neden olması yanında, sarkık haldeki üst göz kapaklarının gözün önünü kapatması kişinin görmesini de engelleyebilir’’ sözleriyle görüşlerini dile getiriyor.
Göz kapağı ameliyatı nasıl yapılır?
Göz kapağı estetiği ameliyatı ya da diğer adıyla blefaroplastinin, göz kapaklarına uygulanan estetik cerrahi bir girişim olduğunu söyleyen Kışlaoğlu, görüşlerini paylaşmaya devam ediyor: ”Bu operasyonda, alt ve üst göz kapaklarından fazla sarkma ve torbalanmaya neden olan deri fazlalıkları çıkarılır, ancak çıkarılan doku miktarlarının çok iyi planlanması gerekir. Estetik göz kapağı ameliyatı ile fazla deri alınır, ayrıca fıtıklaşmış yağ dokusu önündeki zar kuvvetlendirilir. Bu şekilde hem güzel bir görünüm elde edilir hem de kişinin rahat görmesi sağlanmış olur. Göz kapağı estetiği lokal anestezi ile yapılır, hastanın talep etmesi durumunda veya başka işlemler de yapılacaksa genel anestezi altında da yapılabilir. Hastanın mevcut şikayetlerine göre, sadece üst veya alt kapaklar ya da her ikisi de aynı anda ameliyat edilebilir. Ameliyat ortalama 1–1,5 saat sürer.’’
Operasyon sonrası iz kalıyor mu?
Üst göz kapağı için kesinin göz kapağının katlanma yerinden yapıldığını söyleyen Kışlaoğlu, görüşlerini aktarmayı sürdürüyor: “Üst göz kapağında gizli bir dikiş ve alt göz kapağında kirpik dibinde kendiliğinden kaybolan dikişler yer alır. Bu nedenle, operasyon sonrası iz görünmez. Ameliyat sonrası ödem oluşumunu önlemek için, göz 1 saat kapalı tutulur. Hasta hemen evine dönebilir. Herhangi bir sargı ya da pansuman söz konusu olmaz; hasta iki gün sonra banyo yapabilir, ihtiyaçlarını rahatlıkla giderebilir. Hastanın dört gün sonra üst göz kapağındaki dikiş alınır. Bu süre zarfında, hasta güneş gözlüğü takarak günlük hayatına devam edebilir. Bu operasyon tek başına uygulanırken, kaş kaldırma ve yüz germe operasyonları ile kombine edilebilir.”
Yeni göz kapağı şeklini ne kadar korur?
Genellikle iyi sonuç veren bu operasyonlar ve revizyonların, (yeniden cerrahi girişim) nadiren gerekli görüldüğünü kaydeden Kışlaoğlu, göz kapaklarının yeni şeklinin yerçekimi dolayısıyla bazen 5–10 yıl bazen de ömür boyu dayanabileceğini sözlerine ekliyor.