Astım Ataklarının Belirtileri Ve Nedenleri
Astım atağı esnasında hava yolları şişer ve iltihaplanır. Hava yolunu çevreleyen kaslar kasılır ve nefes borunuzun daralmasına neden olur
Astım atağı esnasında öksürebilirsiniz ve nefes almakta güçlük çekebilirsiniz. Astım ataklarının ciddiyeti kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Ciddi astım atakları evde bakım ile iyileştirilemez ve tıbbi yardım gerektirir.
Astım ataklarını durdurmanın en iyi yolu astım belirtilerinin erken zamanda tedavi edilmesidir. Doktorunuzun size tavsiye edeceği tedavi planını mutlaka uygulayın. Bu sayede astım ataklarınız ciddi boyutlara ulaşmadan durdurulabilir.
Astım ataklarının belirtileri:
Nefes darlığı, göğüste baskı ve ağrı, öksürük
Sprey kullanılması halinde iyileşmeyen belirtileri
Astım ataklarının belirtileri kişiden kişiye değişebilir. Bu nedenle kişiye özgü belirtilerin saptanması için bir doktor ile görüşülmelidir. Eğer astım ataklarınız kullandığınız ilaçlara rağmen kötüleşiyorsa acil serviste tedavi görmeniz gerekebilir.
Astık atağı esnasında doktorunuzun size önereceği tedavi planını uygulayın. Eğer durumunuzda düzelme gözlemliyorsanız astım atağına karşı evde bakım uygulayabilirsiniz. Eğer belirtileriniz evde uygulanan tedavi ile iyileşmiyorsa derhal acil yardım almanız gerekir. Astım zaman içerisinde değişiklik gösterebilir ve bu nedenle doktorunuzun tedavi planınızda düzenli olarak değişiklikler yapması gerekir. Eğer astımınız kontrol altına alınmazsa astım atakları riskiniz artış gösterir.
Aşırı hassas bir bağışıklık sistemi bazı alerjenler ile karşı karşıya kalmanız halinde bronşlarınızın şişerek tıkanmasına neden olur. Astım ataklarının tetikleyicileri kişiden kişiye değişir. Astım ataklarına neden olabilecek alerjenler arasında polenler, bazı tüylü hayvanlar, toz, üst solunum yolu enfeksiyonları, sigara, egzersiz, soğuk ve kuru hava yer alır…